اسید استیک

استیک اسید ترکیب آلی با فرمول مولکولی (CH3COOH) یکی از مهمترین ترکیبات کربوکسیلیک اسیدها میباشد.

نام های دیگر آن عبارتند از : اتانوئیک اسید ، استیک اسید گلاسیال و اتیل اسید

اسید استیک(Acetic Acid) چیست؟ - شرکت حامی چم اسید استیک(Acetic Acid) چیست؟

استیک اسید چیست

(What is Acetic acid)

استیک اسید (Acetic acid)، یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی CH3COOH است. یک نماد رایج برای اسید استیک AcOH است. از نظر شکل ظاهری به صورت مایع بی رنگ می باشد و با نام های دیگری نظیر اتانوئیک اسید ، اسید متان کربوکسیلیک و گاهی اسید استیک یخچالی (استیک اسید فاقد آب) نیز شناخته می شود. اسید استیک دارای طعم ترش مشخص و بوی تندی است. این حلال پروتیک آب دوست (قطبی)، مشابه اتانول و آب است. استیک اسید (Acetic acid) با قدرت استاتیک نسبی متوسطی که دارد، توانایی حل کردن ترکیبات قطبی و غیر قطبی را داراست. خاصیت حلالیت و قابلیت اختلاط اسید استیک، آن را به عنوان یک حلال در تولید دی متیل ترفتالات، به یک ماده شیمیایی صنعتی مفید تبدیل می کند.

این اسید کربوکسیلیک ساده، به عنوان یک اسید ضعیف طبقه بندی می شود، زیرا فقط تا حدی از محلول استخراج می شود، اما اسید استیک غلیظ خورنده است و می تواند به پوست حمله کند. این اسید ضعیف، فقط در صورت واکنش با یک پایه قوی، دچار تجزیه کامل می شود.

به نمک، استر یا استیل اسید استیک، استات گفته می شود. از نظر صنعتی، اسیتک اسید در تهیه استات های فلزی استفاده می شود، که در برخی از فرآیندهای چاپ کاربرد دارد. این ترکیب آلی دارای خواص ضد باکتری است و ممکن است در حل شدن لیپیدها و تجمع اسیدهای چرب بر روی غشای سلول نقش داشته باشد. بنابراین از این محصول در تولید ضد عفونی کننده ها استفاده می شود.

خرید اسید استیک صنعتی شفاف ایرانی - شرکت کیمیا شیمی رازی

تولید اسید استیک

روشهای اصلی تولید اسید استیک با استفاده از کربونیلاسیون لیپید متانول، اکسیداسیون استالدئید، اکسیداسیون بوتان یا نفتا و کربونیلاسیون متیل استات است. نسبتا مقادیر کمی از اسید استیک توسط اکسیداسیون فاز مایع بوتان، اکسیداسیون مستقیم اتانول و گاز سنتز تولید میشود. در صنعت، اسید استیک به صورت مصنوعی و با تخمیر باکتری تولید میشود. اسید استیک اغلب محصول جانبی واکنشهای مختلف از جمله تولید اسید لاکتیک تخمیری است.

کاربرد اسید استیک

اسید استیک رقیق شده به عنوان سرکه به طور گسترده ای برای تمیز کردن وسایل، لباسشویی، پخت و پز و بسیاری از مصارف خانگی استفاده می شود. کشاورزان معمولاً برای مقابله با رشد باکتریها و قارچها، این اسید را روی سیلوی دام اسپری می کنند.

هر ساله یک میلیون تن اسید استیک تولید می شود که خیلی زیاد است! در حالی که ما معمولاً می دانیم که از اسید استیک در سرکه استفاده می شود این ماده کاربردهای بسیار بیشتری دارد و ترکیب شیمیایی بسیار مهمی است که در بسیاری از فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در صنایع غذایی از این اسید به عنوان تنظیم کننده اسیدیته استفاده می شود. گروه استیل، مشتق از اسید استیک، برای بیوشیمی تقریباً تمام اشکال زندگی مورد نیاز است.

خرید اسید استیک گلاسیال مجللی | قیمت استیک اسید دکتر مجللی | فروش استیک اسید

نکته 

اسید استیک سنتتیک دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است. اگرچه مکانیسم آن کاملاً مشخص نیست اما ممکن است باعث افزایش حلالیت چربی و افزایش تجمع اسیدهای چرب در غشای سلولی یا سایر ساختارهای دیواره سلولی شود. این ماده به عنوان یک اسید ضعیف، می تواند مانع متابولیسم کربوهیدرات ها و در نتیجه مرگ میکروارگانیسم‌ها شود.

این ماده هنگامی که به کوآنزیم A متصل شود در متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها نقش اساسی دارد. با این حال، غلظت اسید استیک آزاد در سلول ها در سطح پایین نگه داشته می شود تا از اختلال در کنترل pH محتوای سلول جلوگیری شود. این اسید توسط باکتری‌های خاصی، به خصوص جنس استوباکتر و کلسترودیوم استوباکتریوم تولید و ترشح می شود.

این باکتری ها معمولا در مواد غذایی، آب و خاک یافت می شوند و اسید استیک به طور طبیعی در میوه ها و برخی خوراکی ها تولید می شود. این اسید همچنین جزئی از ترشحات واژن در انسان و سایر پریمات هاست و به نظر می رسد که به عنوان یک ماده ضد باکتری ضعیف عمل می کند.

این ماده به عنوان یک حلال پروتریک، تنظیم کننده اسیدیته مواد غذایی، نگهدارنده مواد غذایی ضد میکروب مورد استفاده قرار می گیرد.

در مقیاس صنعتی، اسید استیک در تهیه استات های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد که در بعضی از فرآیندهای چاپ، تولید وینیل استات و تولید پلاستیک، استات سلولز، در ساخت فیلم های عکاسی و منسوجات مورد استفاده قرار می گیرد.

از نظر بیولوژیکی، این اسید یک واسطه مهم متابولیک است و به طور طبیعی در مایعات بدن و در آب میوه های گیاه مشاهده می شود.

کاربردهای اسید استیک:


1- تولید ترکیبات شیمیایی:

اتانوئیک اسید به عنوان یک معرف شیمیایی برای تولید تعدادی ترکیب شیمیایی استفاده می شود. این است که عمدتا در تولید وینیل استات مونومر، آنیدرید استیک و استر استفاده می شود.

 

2- خالص سازی ترکیبات آلی

برای خالص سازی ترکیبات آلی، اسید استیک به عنوان یک حلال برای کریستال شدن استفاده می شود.


3-استفاده از پزشکی

اسید استیک می تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده در برابر pseudomonas، استافیلوکوک، انتروکوک، استرپتوکوک و دیگران استفاده شود. همچنین در غربالگری سرطان رحم استفاده می شود. سازمان بهداشت جهانی اسید استیک را در فهرست داروهای ضروری خود فهرست کرده است. همچنین برای درمان عفونت گوش خارجی مانند رشد قارچ و باکتری استفاده می شود

4- بعنوان افزودنی مواد غذایی

از این ماده در سرکه استفاده میشود که بعنوان یک مکمل در ترشی و سبزیجات خام و سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.

5-تولید جوهر و رنگ

این اسید برای تولید جوهر و رنگ استفاده می شود.

6- صنعت عطر

اسید استیک در ساخت عطر نیز استفاده می شود.

7- کنترل رشد باکتریها :

محصول فوق برای کنترل رشد باکتریها در صنایع غذایی و پزشکی استفاده می شود

7- تولید استات ها :

این ماده می تواند به عنوان ماده اولیه در تولید استات هایی نظیر استات آهن، نقره، مس ، سدیم و…مورد استفاده قرار گیرد

شرکت بازرگانی کیمیا تجارت بهنام تامین کننده محصولات زیر می باشد:

فراورده های نفت:

ال پی جی

گوگرد

روغن پایه:

به روغنی گفته میشود که به عنوان یک پایه برای روانکار محسوب میشود. پس از اضافه کردن مواد افزودنی به روغن پایه، روانکار نهایی به دست می آید. روغن ها از لحاظ حجمی مهم ترین جزء تشکیل دهنده روانکارها می باشند واز لحاظ وزنی به طور متوسط بیش از %۹۵ فرمولاسیون یک روانکار را تشکیل می دهند. در برخی از (روغن های کمپرسور و هیدرولیک) ۹۹%روغن پایه و تنها۱% آن را مواد افزودنی تشکیل می دهند. از طرفی، برخی از روانکارها مانند سیالات فلزکاری، گریس یا روغن دنده های صنعتی شامل حدودا %۳۰ افزودنی هستند.

روغن موتور:

روغن موتور، یکی از اصلی‌ترین نیازهای هر خودرو برای داشتن عملکرد مناسب است. موتور خودرو، همچون قلب تپنده آن است و بی‌توجهی به آن، خسارات جبران ناپذیر بسیاری را به خودرو شما وارد می‌کند.

روغن سبک:

27101290 کد اچ اس:روغن سبک:روغن ها ممکن است منشأ حیوانی، گیاهی یا پتروشیمی داشته باشند و فرار یا غیر فرار باشند.هنگامی که مقادیر زیادی از ارگانیسم های مرده، عمدتا زئوپلانکتون ها و جلبک ها، در زیر سنگ های رسوبی دفن می شوند،

یک سوخت فسیلی و نفت ایجاد می شود. روغن بیشتر با حفاری نفت بازیافت شده است.

(چشمه های نفتی طبیعی نادر هستند). در واقع روغَن دسته‌ای از مایعات است که با آب مخلوط نمی‌شوند، زیرا چگالی آن‌ها کمتر از آب است، بنابراین می توانند روی آب شناور بمانند.

پتروشیمی:

شیمیایی:

متانول:

متانول يا متيل الكل كه ساده ترين نوع الكل هاست با فرمول شيميايي CH3OH شناخته مي شود.

مايعي سبك، فرار و بدون رنگ و قابل اشتعال است. اين ماده بسيارسمي است به طوري كه قورت دادن يا استنشاق آن مي تواند باعث كوري يا مرگ شود متانول در توليد بسياري از محصولات نهايي مانند حلال ها، رنگ ها، پلاستيك ها و ضد يخ ها مورد استفاده قرار ميگيرد.

همچنين متانول به صورت محدود به عنوان سوخت در موتورهايي با سيستم احتراق داخلي استفاده ميشود. لازم به ذكر است كه بخش اعظم متانول توليدي در جهان صرف توليد اسيد استيك و فرمالدئيد ها MTBE مي شود.

اوره:

یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی 2CO(NH2) می باشد. این ترکیب بی رنگ، بی بو و نسبتاً غير سمي بوده و داراي حلاليت بالايي در آب مي باشد.از اوره به صورت گسترده اي در كودهاي شيميايي به عنوان يك منبع غني و مناسب نيتروژن استفاده مي شود.

در واقع بيشتر از 90 %  از توليد اوره در دنيا به منظور استفاده به عنوان كودهاي شيميايي حاوي نيتروژن مي باشد.
در كاربرد هاي عمومي اوره داراي بالاترين مقدار ازت در ميان تمامي كودهاي جامد نيتروژني مي باشد.

بر اين اساس اوره پايين ترين هزينه هاي  حمل ونقل را به ازاي هر واحد از تغذيه نيتروژني به بار مي آورد.

آمونیاک:

آمونیاک به عنوان ماده ای غیر آلی و بی رنگ،  بسیار تحریک کننده با بوی تند و خفه کننده میباشد که فرم معمول آن به صورت مایع است.

تولید مواد شیمیایی مختلف مثل نیتریک اسید  و استفاده از آنها در صنایع مختلف از جمله کاربردهای آن است.

دانستن این نکته نیز حائز اهمیت است که آمونیاک ، بخشی از چرخه نیتروژن است و از فرآیندهای باکتریایی در خاک تولید می شود. آمونیاک همچنین به طور طبیعی از تجزیه مواد آلی ، از جمله گیاهان ، حیوانات و مواد زائد حیوانی تولید می شود.

در بدن انسان نیز غذاهای حاوی پروتئین به اسیدهای آمینه و آمونیاک تجزیه می شود ، سپس تبدیل آمونیاک به اوره رخ می دهد.

وجود آمونیاک برای بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی ضروری است و از آن به عنوان پیش ماده ای برای سنتز اسیدهای آمینه و نوکلئوتید استفاده می شود.

نرمال پارافین:

نرمال پارافین نوعی واکس یا روغن تولید شده در صنایع پتروشیمی است که از تقطیر نفت خام به دست می آید. این ماده در ابتدا دارای ناخالصی های زیادی است و به رنگ زرد مایع به قهوه می باشد. ولی با انجام تصفیه، خلوص آن افزایش داده شده و به رنگ سفید یا بی رنگ در می آید.

پارا اکسیلن(p-xylene):
پارازایلن هیدروکربن آروماتیکی به تمام فرآورده هایی که درآنها یک حلقه بنزنی وجود دارد، مواد آروماتیک گفته می شود. عمده این مواد شامل بنزن، تولوئن و زایلین ها (ارتوزایلین، متازایلین و پارازایلین) است که کاربردهای بسیارگسترده ای دارد.  پارازایلن یکی از ایزومرهای زایلن است که در آن دو شاخه متیل در عرض یکدیگر و روی اتم های شماره ۱ و ۴ قرار می گیرند. پارازایلن به صورت گسترده در تولید ترفتالیک اسید برای پلی‌استر بکار برده می‌شود. محل قرار گرفتن دو شاخه متیل در عرض یکدیگر بر روی حلقه بنزن است. 
اسیدنیتریک:

اسید نیتریک به عنوان آب قوی و روح نیتر شناخته می شود، که یک اسید معدنی بسیار خورنده است. این ماده به صورت ترکیب خالص بی رنگ است، اما در نمونه های قدیمی تر به دلیل تجزیه شدن در اکسیدهای نیتروژن و آب، گچ زرد پیدا می کردند. به منظور دریافت اطلاعات تکمیل تر و جهت خرید این محصول با بخش فروش شرکت بازرگانی کیمیا تجارت بهنام تماس بگیرید.

مونواتانول امین:

مونواتانول امین، یک ترکیب شیمیایی آلی با فرمول HOCH2CH2NH2 یا (C2H7NO) است. این مولکول دارای دو بخش آمینی و الکلی است یعنی هم حاوی یک آمین اولیه است و هم یک الکل اولیه دارد. اتانول آمین مایعی چسبناک و بی رنگ است و بوی آن یادآور آمونیاک است.

اتیلن گلیکول(اتان دی ئول):

29053100 کد اچ اس: اتیلن گلیکول(اتان دی ئول) یا اتیل گلایکول یا مونو اتیلن گلیکول یک ترکیب ارگانیک با ۲ فرمول C2H6O2 و CH2OH)2) است. اساساً به دو منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به عنوان یک ماده خام در تولید الیاف پلی استر مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین برای فرمولاسیون محصولات ضدیخ استفاده می‌شود. اتیلن گلیکول مایع غلیظی (ویسکوز) بی‌رنگ و بی‌بو و شیرین مزه است.

پلیمر:

گرید فیلم
گرید فیلم با وزن مخصوص
پلی اتیلن گرید تزریقی

خدمات شرکت:

صادرات

واردات

کارگزاری

ترانزیت

شرکت بازرگانی چیست؟

شرکت بازرگانی به آن دسته از شرکت‎هایی گفته می‌شود که فعالیت اصلی و هدف آن‌ها تجارت است. در واقع موضوع فعالیت این شرکت‌ها صادرات کالا، واردات کالا، خرید، فروش و کلیه فعالت‌های بازرگانی خارجی و داخلی است.

به بیان ساده‌تر یک شرکت بازرگانی، همان کسب و کارهای بازرگانی و تجاری است که فعالیت‌هایی مانند واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز، خرید و فروش، توزیع و پخش کالا (حمل و نقل)، اخذ مجوز، مشاوره، آموزش و برخی موارد دیگر را انجام می‌دهد.

ارتباط با ما

با سلام خدمت بازدیدکنندگان محترم

شما عزیزان می توانید به یکی از روش های زیر با شرکت بازرگانی بین المللی کیمیاتجارت بهنام در ارتباط باشید.

شماره واتساپ تجاری شرکت :00989022311383

شماره همراه : 09056675217

ایمیل : info@oskartrading.com

آدرس : ایران،شیراز،مجتمع خلیج فارس،پلاک 4472

  • تاریخ انتشار : 2022-08-02
  • نظرات : بدون نظر
  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :