واردات

واردات (به انگلیسی: Import) به کالاهایی که در کشور یا کشورهایی ساخته یا فراهم شده و از راه تجاری به یک کشور دیگر وارد گردد، واردات گفته می‌شود. معمولاً چون تهیهٔ پاره‌ای کالا برای برخی کشورها امکان‌پذیر نبوده یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی‌باشد، لذا آنان با استفاده از کالاهای وارداتی نیازمندی‌های خود را تأمین می‌کنند. شرایط جوی و وضع آب و هوا از جمله عوامل تعیین‌کننده ضرورت و میزان واردات است.

مثلاً چون رشد و نمو گیاهان و میوه‌های گرمسیری یا استوائی برای کشورهای مناطق معتدله یا سردسیر امکان‌پذیر نیست، بنابراین با وارد کردن این‌گونه میوه‌ها، نیازمندی ساکنان این کشورها را تأمین می‌کنند. مسئله تخصص، کارگر و قابلیت زمین نیز از جمله عوامل مؤثر در میزان واردات است. غالب کشورها در برابر واردات، کالاهایی را که در داخل تهیه می‌کنند به کشورهای دیگر نیز صادر می‌نمایند، و سعی می‌کنند تا میان واردات و صادرات حداقل، تعادل مناسبی برقرار باشد و کوشش می‌کنند صادراتشان بر وارداتشان فزونی گیرد. به‌طور کلی اقتصاد سالم و معقول آن است که صادرات بر واردات فزونی داشته باشد.

20 قلم عمده واردات نیمسال

مراحل واردات کالا را به دو دسته تقسیم بندی می نماییم

بخش اول مراحل مربوط به واردات کالا شامل بازرگانی و نامه نگاری و بخش دوم واردات کالا، ترخیص کالا می باشد

بخش اول مراحل واردات کالا، بازرگانی و نامه نگاری:

نامه های مربوط به درخواست قیمت:

نگارش حرفه ای نامه های بازرگانی به معنی پرورش نامه توسط یک کارشناس حرفه ای مسلط بر زبان انگلیسی و تجارت است.برای درخواست قیمت بهتر است خریدار دقیقا بداند به چه کالایی و با چه مشخصات فنی نیاز دارد و آن را به فروشنده اعلام و درخواست اعلام قیمت نماید.هر صنف و کاری زبان تخصصی حاص خود را دارد  نویسنده باید حداکثر تلاش خود را بکار ببرد تا از واژگان درست و تخصصی و حرفه ای استفاده نماید.

رشد عجیب واردات از عراق | علاقه ترک ها به کالاهای ایرانی افزایش یافت؟ - همشهری آنلاین

درخواست کاتالوگ و اطلاعات وپروفایل فروشنده:

خیلی اوقات شرکت ها برای ارزیابی طرف مقابل یا کیفیت محصول نیاز به دریافت و ببرسی اطلاعات دارند اینگونه اطلاعات را میتوان از کاتالوگ ، برشور و دیگر ابزارهای لازم جهت بازاریابی و تحلیل محصول و شرکت مربوطه بدست آورد.موضوع این نامه “تقاضای اطلاعات ” requisition upon information می باشد.

چانه زنی قیمت و اخذ تخفیف:

بعد از اعلام قیمت و دیگر شرایط ، طرفین نکات مورد توافق را در سند پروفرم نهایی می کنند،یکی از دغدغه های اصلی و همیشگی خریدار و فروشنده قیمت است.طبیعی است که خریدار بدنبال کاهش قیمت و فروشنده در پی افزایش قیمت است نکته مهم در چانه زنی در باب قیمت نباید قبل از تعیین دقیق کیفیت و مشخصات کالای مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در اینگونه نامه ها بهتر است درخواست تخفیف حتما همراه با دلیل،برهان و تحلیل باشد.

نهایی کردن سفارش:

بعد از بررسی های خریدار و نهایی شدن شرایط اولیه معامله ،فروشنده اقدام به صدور پرفرما اینوویس نموده وبه احتمال بالا قرارداد فروش بین طرفین به امضاء می رسد.

اخذ  پروفرما:

در پرفرما باید شرائط ذیل مندرج و تصریح شده باشد:

  • شماره و تاریخ صدور پرفرما و تاریخ اعتبار آن
  • نام و آدرس کامل فروشنده
  • نام و آدرس کامل خریدار
  • موضوع و مشخصات کامل کالا با شرح کیفی ، کمی ، تعداد ، مقدار،ابعاد، وزن خالص و ناخالص و همچنین ذکر شماره تعرفه گمرکی
  • مبلغ پرفرما با ذکر نوع ارز به تفکیک قیمت واحد ،هزینه بسته بندی و هزینه حمل
  • نحوه تفکیک وظایف و مسئولیت ها بین خریدار و فروشنده بر اساس قوانین اینکوترمز
  • مبدا و مقصد نهایی کالا به شرح بنادر یا محل بارگیری و تخلیه
  • وسیله حمل کالا
  • نحوه پرداخت وجه کالا
  • کشور سازنده کالاCOUNTRY OF ORIGIN

واردات از چین : صفر تا صد چگونگی واردات از چین (راهنمای کامل 2020) | آنچه باید بدانید

پرداخت بین المللی:

هماهنگی و انتخاب روش پرداخت مورد توافق طرفین و اجرای آن از گام های اساسی تجارت است و نکته مهم در این بخش ترتیب توال انتقال پول و کالاست به بیان دیگر آیا اول خریدار پول را منقل میکند یا اینکه فروشنده کالا را؟ با توجه به شرایط تحریمی بانک های ایران فروشنده های خارجی اکثرا به صورت پرداخت کامل قبل از حمل کالا با تجار ایرانی توافق میکنند.

انتخاب اعتبار اسنادی:

اعتبار اسنادی به تعهدی گفته میشود که از سوی بانک خریدار به بانک فروشنده داده می‌شود.در تجارت بین‌الملل، زمانیکه خریدار از یک کشور و فروشنده از کشوری دیگر برای انجام معامله اقدام کنند، اعتبار اسنادی اهمیت بسزایی پیدا می‌کند.

انتخاب نوع پرداخت: در بحث تبادل کالا با وجه آن ، طرفین درگیر در فرآیند بازرگانی همواره به دنبال بهره گیری از بهترین و ایمن ترین روش هستند.انتخاب رویه مناب برای تبادل وجه با کالا در بازرگانی بین الملل به علت مسائل و گیچیدگی های انتقال پول و کالا اهمیت مضاعف پیدا میکند.عواملی چون فاصله ی کشور ها و روابط دیپلماسی و سیاسی بین کشور ها، مباحث مربوط به حمل و نقل ،تفاوت واحد های پولی و به تبع آن تبدیل واحد های پولی و نوسانات نرخ ارز و استفاده از کانال های انتقال پول باعث شده اند صادرکنندگان و واردکنندگان کالا توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.

از دید علمی روش های پرداخت با توجه به نقش های طرفین به چهار دسته ی کلی ذیل تقسیم میشوند:

  • انتقالات بانکی و حواله ای
  • پرداخت توسط چک های بانکی
  • وصول اسنادی
  • اعتبارات اسنادی

بهترین کشورها برای واردات | معرفی 4 کشور مناسب برای انجام معاملات بین‌المللی - بازرگانی الین

 

هماهنگی برای بازرسی و استاندارد اجباری:

بازرسی یا سرویانس کاربرد متعددی در تجارت بین الملل دارد. در شرکت های مستقل بازرسی که خدمات متنوعی دارند معوملا به عنوان نماینده یا حافظ منافع خریدار ، به بازرسی و کنترل کالا در دامنه های مختلف می پردازند.

  • بازرسی قبل از حمل

جهت اطمینان خاطر خریدار از انطباق کالا با اسناد و تعهدات فروشنده انجام می شود. این نوع بازرسی در ۴ حوزه کمیت، کیفیت، بسته بندی و بارگیری انجام می شود

  • بازرسی حین تولید

معمولا برای کالاهایی انجام می شود که فرایند تولید یا مواد اولیه آن مهم باشد. خریدار مایل است از مواد یا قطعات بکار رفته در کالا با فرایند دقیق تولید آگاه باشد.

  • بازرسی تایید قیمت

 معمولا به درخواست نهادهای مالی انجام می شود. شرکتها با بانکهای تامین کننده مالی، جهت جلوگیری از سوء استفاده متقاضی از ارز ارزان قیمت دولتی با وام های با سود کم، خریدار یا متقاضی را مجبور به انجام بازرسی قیمت می کنند. شرکت بازرسی به هزینه خریدار و طبق دستورات بانک، قیمت کالا را جهت جلو گیری از بیش اظهاری، بازرسی می کنند.

  • بازرسی استاندارد اجباری

 برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری انجام می شود. در صورتی که کالا مشمول استاندارد اجباری باشد، وارد کننده موظف است گواهینامه انطباق با استاندارد از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی اخذ نماید. وارد کننده جهت اخذ مجوز مذکور می تواند کالا را در مقصد مورد بازرسی یا آزمون قرار دهد. یا اینکه کالا را در مباراه بازرسی نماید.

هماهنگی حمل و نقل بین المللی:

بعد از هماهنگی روش پرداخت، نوبت به حمل و نقل و جابجایی کالا می رسد. مسئولیت حمل و نقل با توجه به قاعده انتخاب شده (اینکوترمز) ممکن است با فروشنده یا خریدار باشد. اما در هر صورت فروشنده کالا را به شرکت حمل تحویل می دهد و از شرکت حمل بارنامه یا راهنامه را دریافت می کند. در گام بعد فروشنده، بارنامه یا راهنامه را از طریق بانک (اعتبار اسنادی یا برات) یا شرکت پستی (خرید نقدی یا مدت دار برای خریدار ارسال می کند.

معرفی شرکت حمل: اگر فرض شود که با توجه به روش یا قاعده معامله – حمل و نقل، انتخاب شرکت مربوطه و پرداخت هزینه آن بر عهده خریدار باشد. خریدار باید بعد از هماهنگی با شرکت حمل و انعقاد قرارداد حمل، اطلاعات مربوط به شرکت و زمان حمل را به فروشنده اعلام نماید. قابل ذکر است در قواعد FAS FCA، EXW و FOB حمل و نقل و هماهنگی آن بر عهده خریدار می باشد.

هماهنگی برای تعیین نام گیرنده کالا  در صورت داشتن کارت بازرگانی نام شخص خریدار و در غیر اینصورت اجاره کارت بازرگانی:

در هر صورت باید قبل از حمل کالا تصمیم بگیرد که کالا به نام چه شخصی حمل شود تا در فرآیند ترخیص با کمترین مشکل و در سریع ترین زمان ممکن کالا را ترخیص نماید.

درصورت بروز مشکل نامه نگاری برای اختلاف و شکایت و در صورت رضایت نامه  نگاری در خصوص اخذ نمایندگی.

افزایش 3.9 میلیارد دلاری مجموع صادرات و واردات در دولت سیزدهم

بخش دوم مراحل واردات کالا، ترخیص کالا:

  • انجام ثبت سفارش
  • دریافت مجوزهای لازم
  • دریافت اصل اسناد حمل از فروشنده
  • پیگیری رسیدن کالا به گمرکات و دریافت اعلامیه ورود
  • دور اظهاری
  • پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های مرتبط با ترخیص کالا
  • حمل کالا به انبار پس از ترخیص

و در نهایت:

پیگیری های گمرکی کالای وارد شده شامل:

  1. پیگیری اسناد در دفاتر تعرفه و ارزش جهت اختلافات تعرفه ای و تفاوت ارزش(کسر دریافتی ویا بیش بود ارزش)
  2. تعیین تعرفه(انوانتر) در دفتر تعرفه گمرک ایران بصورت کتبی
  3. ثبت ارزش صادراتی کالا در سی دی ارزش گمرک ایران
  4. پیگیری و اخذ مجوزهای وارداتی و صادراتی ، اختلافات در واردات کالا و ممنوعیتهای گمرکی،در دفاتر واردات و صادرات
  5. شرکت در کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و اخذ نتیجه نهایی
  6. شرکت در کمیسیون تجدید نظر

یشترین کالاهای وارداتی ایران کدام اند؟


با توجه به داده های چند ماهه اخیر و مقایسه روند محصولات وارداتی؛ می توان گفت کالا هایی که واردات آنها در یک سال اخیر، در ایران بیشتر بوده، شامل موارد زیر است:

  • وسایل نقلیه
  • گندم
  • برنج های پاکستانی و هندی
  • سویا
  • ضایعات باقی مانده از تولید سویا برای مصرف دام
  • ورقه های آهنیو آلومنیومی
  • تلفن همراه و لوازم جانبی گوشی
  • گوشت های یخ زده و برخی محصولات مصرفی

 

بیشتر واردات ایران از کدام کشور ها بوده است؟


بیشترین میزان واردات ایران بر اساس دلار، به ترتیب از کشور های زیر بوده است:

1.چین با 2/5 میلیارد دلار
2.امارات عربی با 8/1 میلیارد دلار
3.هند5/1 میلیارد دلار
4.کره با 3/1 میلیارد دلار
5.سوئیس با 2/1 میلیارد دلار
6.بریتانیا با 755 میلیون دلار
7.چین با 753 میلیون دلار
8.آلمان با 720 میلیون دلار
و مابقی واردات به صورت مبالغ پایین تر از کشور های دیگر، وجود داشته است.

شرکت بازرگانی کیمیا تجارت بهنام تامین کننده محصولات زیر می باشد:

فراورده های نفت:

ال پی جی:

گاز نفتی مایع‌شده یا ال‌پی‌جی (به انگلیسی: Liquefied Petroleum Gas) به دو گاز هیدروکربنی بوتان و پروپان یا ترکیب آن‌ها گفته می‌شود که در حالت مایع نگه داشته می‌شوند. معمولاً مقادیر کمی از ترکیباتی چون پروپیلن و بوتیلن نیز در گاز مایع موجود است. گاز مایع بیشتر برای کاربردهای گرمایشی و به عنوان سوخت وسایل نقلیه استفاده می‌شود. همچنین در ساخت افشانه‌ها و به عنوان گاز خنک‌کننده در وسایل سرمازا همچون یخچال و فریزر نیز استفاده می‌شود.

گوگرد:

(به انگلیسی: Sulfur) در جدول تناوبی در سمت چپ کلر، زیر اکسیژن و بالای سلنیوم جای گرفته‌است و نماد شیمیایی آن S و عدد اتمی آن ۱۶ است. اکتشاف این عنصر به پیش از تاریخ بازمی‌گردد.

اسلاک واکس:

ماده ایست مرکب از وکس و روغن که ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧﺒﻲ ﭘﺎﻻﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎی ﺗﻮﻟﻴﺪ روﻏـﻦ ﻣﻮﺗـﻮر بوده و ﻣـﺎده اوﻟﻴـﻪ ﺗﻮﻟﻴـﺪ ﭘـﺎراﻓﻴﻦ ﻣﻴﺒﺎﺷـﺪ. این محصول در فرایند تولید روغن های موتور از ماده ای به اسم لوبکات، که از پسماندهای نفت می باشد، به دست می آید. در پروسه تولید پارافین، اسلک وکس به عنوان خوراک وارد سیستم تولید شده و پس از انجام فرایندهایی نظیر روغن گیری (deoiling) و رنگزدایی (decolorization) تبدیل به محصول نهایی یعنی پارافین وکس می گردد. روغن بدست آمده در این فرایند نیز تبدیل به محصول دیگر به نام فوتس اویل یا Residue wax می شود که دارای مصارف صنعتی فراوانی می باشد.

قیر:

یک هیدروکربن متراکم، بسیار چسبناک و برگرفته از نفت است که به دو نوع اصلی طبقه‌بندی می‌شود. اولین نوع، قیر طبیعی است که در زیر تپه‌ها و دریاچه‌های نفتی یافت می‌شود و نوع دیگر، قیر تصفیه شده حاصل از ته‌نشینی نفت خام است.

روغن

پتروشیمی:

پلیمر:

پلی اتیلن گرید فیلم:

پلی اتیلن مشتقی تولید شده از اتیلن است که از ترکیب دو عامل نفت خام و عامل گاز طبیعی تشکیل می شود. به طور اختصار این گروه پلیمری را به PE می شناسند. پلی اتیلن ها معمولا به طور خالص مورد استفاده قرار می گیرد و البته دارای بازه ی مصرفی و کاربردی وسیعی به کار گرفته می شود.

پلی اتیلن گرید تزریقی:

گرانول سنگین تزریقی یا همان پلی اتیلن سنگین تزریقی، نوعی از گرانول پلی اتیلن است که در گروه پلیمری پلی اتیلن سنگین قرار می‌گیرد. همان‌طور که از اسم این محصول مشخص است، برای فرایند قالب گیری تزریقی از آن استفاده می‌شود. پلی اتیلن ها، مدل های مختلفی دارند. برخی انعطاف‌پذیرند و برخی دیگر سفت هستند. پلی اتیلن سنگین تزریقی، از سختی بالا، مقاومت شیمیایی، عدم نفوذپذیری و همچنین خواص دی الکتریکی برخوردار است. هرچقدر چگالی این محصول بالاتر باشد، پلاستیک قوی‌تر، سفت‌تر و در برابر گرما مقاوم‌تر می‌شود. این محصول، اگرچه مقاومت ضربه اي كمتري نسبت به پلي‌اتيلن سبك دارد، اما مقاومت آن در برابر مواد شيميايي همانند مقاومت آن در برابر تنش‌های شكننده محيطی خوب است؛ به عبارت دیگر می توان گفت که پلی اتیلن سنگین تزریقی از نظر مقاومت کششی، مقاومت شیمیایی، گرما، سختی سطح و مقاومت در برابر سایش، عملکرد مناسبی دارند.

پلی اتیلن گرید فیلم با وزن مخصوص:

پلی اتیلن یکی از پلیمر‌های پرمصرف در صنعت پلاستیک است که از پلیمریزاسیون مونومر خطی تولید می‌شود. این پلیمر در سه گروه اصلی پلی اتیلن سنگین، سبک خطی و سبک تقسیم‌بندی می‌شود.

شیمیایی:

متانول

اوره

آمونیاک

نرمال پارافین

اسید استیک

مونواتانول امین

اسید نیتریک

پارااکسیلن

اتیلن گلیکول

خدمات شرکت:

صادرات

واردات

کارگزاری

ترانزیت

شرکت بازرگانی چیست؟

شرکت بازرگانی به آن دسته از شرکت‎هایی گفته می‌شود که فعالیت اصلی و هدف آن‌ها تجارت است. در واقع موضوع فعالیت این شرکت‌ها صادرات کالا، واردات کالا، خرید، فروش و کلیه فعالت‌های بازرگانی خارجی و داخلی است.

به بیان ساده‌تر یک شرکت بازرگانی، همان کسب و کارهای بازرگانی و تجاری است که فعالیت‌هایی مانند واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز، خرید و فروش، توزیع و پخش کالا (حمل و نقل)، اخذ مجوز، مشاوره، آموزش و برخی موارد دیگر را انجام می‌دهد.

ارتباط با ما

با سلام خدمت بازدیدکنندگان محترم

شما عزیزان می توانید به یکی از روش های زیر با شرکت بازرگانی بین المللی کیمیاتجارت بهنام در ارتباط باشید.

شماره واتساپ تجاری شرکت :00989022311383

شماره همراه : 09056675217

ایمیل : info@oskartrading.com

آدرس : ایران،شیراز،مجتمع خلیج فارس،پلاک 4472

  • تاریخ انتشار : 2022-08-16
  • نظرات : بدون نظر
  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
  نظرات

پاسخی بگذارید